Hollanda Bayrağı ve Anlamı (Hollanda Bayrağı Nasıl Oluşmuştur?)

Hollanda Bayrağı ve Anlamı: Hollanda, Batı Avrupa’da bir ülkedir. Bayrağı, kırmızı, beyaz ve mavi çizgili yatay üç renklidir. Lüksemburg bayrağını yakından andırmaktadır, tek fark Hollanda bayrağı üzerindeki mavi şeridin biraz daha koyu olması ve bayrakın farklı boyutlara sahip olmasıdır. İlk olarak 17. yüzyılda Hollanda Cumhuriyeti Devleti bayrağı olarak tanıtılmıştır. 1937’de bayrak, Hollanda Krallığı’nın ulusal bayrağı olarak resmen kabul edilmiştir.

Hollanda Bayrağının Anlamı

Hollanda bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi olarak yatay şeritlerden oluşur ve üç renklidir. Hollanda’nın ulusal bayrağı, kırmızı, mavi ve beyazın (yukarıdan aşağıya) yatay üçgendir ve boyutları 2:3 oranındadır. Şeritler, eşit büyüklüktedir. Hollanda’nın bağımsızlığı için mücadele eden Orange Prensi William’ın, hanedanlık renklerine (armasına) dayanır.

Hollanda Birleşik Krallığı’ndaki Diğer Ülkeler

Hollanda Birleşik Krallığı’nı oluşturan diğer ülkeler arasında Aruba, Curaçao ve Sint Maarten bulunmaktadır. Bu ülkelerin her birinin, Hollanda bayrağından farklı olan eşsiz bir bayrağı vardır. Aruba, 1976’da Sint Maarten’i 1985’te kabul ederken bayrağını kabul etti. Eskiden Hollanda’nın Birleşik Krallığı’nın bir parçası olan ancak şu anda bağımsız milletler olan diğer ülkeler arasında Surinam ve Hollanda Antilleri bulunuyor ve her iki ülkenin de kendi bayrakları vardır.

Hollanda Bayrağının Dünya Bayraklarına Etkisi

Hollanda bayrağı, paylaşılan tarih ya da ekonomik ilişkilerin bir sonucu olarak dünyanın diğer ülkelerindeki bayrakların tasarımı üzerinde büyük bir etkiye sahip olmuştur. Örneğin, Rusya bayrağının, Hollanda bayrağı tarafından etkilendiği ve bunun sonucunda da Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, Slovakya ve Yugoslavya gibi Slav ülkelerini etkilediği düşünülmektedir.

Diğer ülkeler Güney Afrika Cumhuriyeti’ni ve şu anda Güney Afrika’nın bir parçası olan diğer bazı kolonileri içermektedir. Hollanda bayrağı New York belediyesinin yanı sıra ABD’nin New York eyaletinin başkenti Albany’nin bayrağını da tesiri altında bırakmıştır.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın